Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på din enhet. Se vår side om personvern for mer informasjon.

Rengjøring og vedlikehold

Våre lakkerte og oljede trapper er behandlet med kvalitetsprodukter fra Sherwin-Williams. Dette gir god beskyttelse, og er det beste utgangspunktet for at trappa skal holde seg fin lenge. Her er råd og tips til hvordan du selv skal ta vare på trappa i det daglige.

En mann pusser tre

Rengjøring av lakkerte trapper

Trappa er lakkert med syreherdende lakk fra Sherwin-Williams. Det gir god beskyttelse, og gjør trappa enkel å holde ren. Sand og skitt fungerer som et slipemiddel, og gjør at overflaten slites fortere.

• Tørk bort alt vann etter rengjøringen. Dersom vannet ikke har mulighet til å fordampe, kan det oppstå skader i lakkoverflaten.

• Er det åpne porer i treet (eks eik og ask) og det har blitt svart nede i porene, kan dette ofte fjernes med mildt lunket såpevann og en klesbørste.

• Vanskelige flekker kan for eksempel fjernes med litt White Spirit.

Unngå:
• Vaskemiddel med salmiakk. Dette kan gi misfarging ved store konsentrasjoner. Mange av ferdigblandede vaskemidlene på spray flasker inneholder salmiakk.

• Vaskemiddel som inneholder slipemiddel (skurekremer). Dette kan gi glansforandringer i overflaten.

• Grønnsåpe. Plantefettet i grønnsåpe har lett for å legge seg igjen som en hinne, og gir da glansforskjeller, samtidig som plantefettet også tetter igjen lakkens overflate.

Vedlikehold av lakkerte trapper

Trapper fra Trapperingen er lakkert med Syreherdene fra Sherwin-Williams. Det gir god beskyttelse. I det daglige er et godt tips å holde trappa ren. Sand og skitt i trappa fungerer som et slipemiddel, og en skitten trapp slites fortere. Alle sår og skader må repareres umiddelbart. Gjøres ikke dette, vil fuktighet og forurensing å trenge inn til treverket. Trapperingen anbefaler sjekk av trappa minimum en gang pr. år.

Småskader: Småskader repareres med at skaden fylles med klarlakk. Bruk en høykvalitets klarlakk av samme glans som resten av trappa. F. eks. Trestjerners gulv lakk fra Scanox. Trapperingen kan levere lakk for reparasjoner om ønskelig.

Større skader: Større skader repareres med kitt eller voks i samme farge som trappa. Dette overlakkeres med en høykvalitets klarlakk av samme glans som resten av trappa. F. eks. Trestjerners gulvlakk fra Scanox. Trapperingen kan levere lakk for reparasjoner om ønskelig.

Lakkering av hele trappa: Ved store slitasjeskader må hele trappa lakkeres. Mattslip trappa med fint sandpapir og fjern så alt støv. Lakker trappa med en høykvalitets klarlakk i ønsket glans. F. eks. Trestjerners gulvlakk fra Scanox.

NB! OVERLAKKERING AV HELE TRAPPA BØR UTFØRES AV FAGFOLK.

Trestokker

Rengjøring av oljede trapper

Trappa er behandlet med olje-voks fra Sherwin-Williams. Det gir god beskyttelse, og gjør trappa enkel å holde ren. Sand og skitt fungerer som et slipemiddel, og gjør at overflaten slites fortere.

• Rengjøring bør skje med en myk klut fuktet i mildt lunket såpevann, eller lunket vann tilsatt litt syntetisk vaskemiddel.

• Tørk bort alt vann etter rengjøringen. Dersom vannet ikke har mulighet til å fordampe, kan det oppstå skader i lakkoverflaten.Er det åpne porer i treet (f. eks. eik og ask) og det har blitt svart nede i porene kan dette ofte fjernes med mildt lunket såpevann og en klesbørste.  Vanskelige flekker kan fjernes med litt White Spirit. NB! Da må det påføres olje etterpå.Unngå: • Vaskemiddel med salmiakk. Dette kan gi misfarging ved store konsentrasjoner. Mange av ferdigblandede vaskemidlene på spray flasker inneholder salmiakk.

• Vaskemiddel som inneholder slipemiddel (skurekremer). Dette kan gi glansforandringer i overflaten.  • Grønnsåpe. Plantefettet i grønnsåpe har lett for å legge seg igjen som en hinne, og gir da glansforskjeller, samtidig som plantefettet også tetter porene i overflaten.

Vedlikehold av oljede trapper

Produktet er overflatebehandlet med olje-Voks fra Sherwin-Williams. Det gir god beskyttelse. I det daglige er et godt tips å holde trappa ren. Sand og skitt i trappa fungerer som et slipemiddel, og en skitten trapp slites fortere. Trappa bør oljes etter montering og må oljes minst en gang pr. år. Vedlikeholdsintervallet vil variere etter bruken. Alle sår og skader som oppstår må repareres umiddelbart. Gjøres ikke dette kommer det fuktighet og forurensing inn til treverket.

Småskader: Småskader repareres med at skaden mettes med treolje. Bruk en høykvalitets treolje fra anerkjente leverandører. Trapperingen kan også levere en vedlikeholdsolje fra Sherwin-Williams. La oljen trekke inn i ca. 20 min. Overskuddsolje tørkes bort.

Større skader: Større skader repareres med kitt eller voks i samme farge som trappa. Deretter oljes med en høykvalitets treolje fra anerkjente leverandører. Trapperingen kan også levere en vedlikeholdsolje fra Sherwin-Williams. La oljen trekke inn i ca. 20 min. Overskuddsolje tørkes bort.

Oljing av hele trappa: Ved store slitasjeskader må hele trappa lakkeres. Slik gjør du: Vask trappa godt. Mattslip trappa med fint sandpapir og fjern så alt støv. Trappa oljes med en høykvalitets treolje fra en anerkjente leverandør. Trapperingen kan også levere en vedlikeholdsolje fra Sherwin-Williams. Påfør oljen jevnt med svamp eller fille. La oljen trekke inn i ca. 20 min. Overskuddsolje tørkes bort.