Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på din enhet. Se vår side om personvern for mer informasjon.

Plantet trær for fjerde år på rad

I begynnelsen av september i år var Trapperingen igjen på skogplanting hos Fritzøe Skoger. For tre år siden besluttet vi å plante ett tre for hver trapp vi selger, og til sammen har vi nå plantet ca. 20 000 trær!

Plantet trær for fjerde år på rad

I begynnelsen av september i år var Trapperingen igjen på skogplanting hos Fritzøe Skoger. For tre år siden besluttet vi å plante ett tre for hver trapp vi selger, og til sammen har vi nå plantet ca. 20 000 trær!

 

 

Små trær klare til å bli plantet. Når de vokser bruker de karbon i klimagassen Co2.

Årets skogplanting foregikk hos Fritzøe Skoger i Siljankommune – en skogeiendom på hele 615.000 dekar, altså 615.000.000 kvadratmeter! 430.000 dekar er produktivt, og her plantes det rundt 550 000 planter årlig. Vel en prosent av det enorme volumet er det altså Trapperingen som besørger. Hver planting som gjøres gjennom samarbeidet mellom Fritzøe Skoger og Trapperingen blir registrert hos Fritzøe slik at det er enkelt å finne tilbake til feltene som blir plantet i Trapperingens navn.

 

En del av Trapperingens miljøsatsing

– For oss i Trapperingen er dette en del av en større miljøsatsing. Ved å plante ett tre for hver trapp vi selger, bidrar vi til litt mindre klimagasser i atmosfæren. Et tre bruker karbon fra Co2 når det vokser, og holder på klimagassen også etter at det har blitt til en trapp. Det er først når treet brenner eller råtner at karbonet sendes ut i atmosfæren igjen, sier Espen Eriksen, daglig leder i Trapperingen.

 


 Espen Eriksen i Trapperingen er med og planter trær. Antallet vokser for hvert år, og totalt er rundt 20 000 små treplanter satt i jorda. 

Fjerde år med planting

Det er altså fjerde gangen han er med på treplanting. Med på laget var Celina Mathiesen, driftsleder for skogkultur ved Fritzøe Skoger og Mathis Vestmar Poulsen, som er praksisstudent hos Fritzøe Skoger og til daglig studerer ved Skovskolen, Københavns universitet. Den 8 uker gamle valpen Ella var også med på oppdraget.

Trappekundene bidrar

– Når våre trappekunder får levert sin trapp, får de med et bevis på at deres trapp har bidratt til et tre i skogsfeltet. Årene mens treet vokser seg stort, vil det stå og ta opp karbon fra atmosfæren, så ved siden av å få et flott møbel i hjemmet sitt, gir trappekjøperen også et lite bidrag miljømessig, sier Espen Eriksen i Trapperingen.

Celina Mathiesen er ansvarlig for skogkulturen, og har en master i skogfag. Mathis Vestmar Poulsen er praksisstudent fra Skovskolen ved Københavnsuniversitet. Beaglevalpen Ella er bare 8 uker gammel, og ble tidlig krøkt når det gjelder skogplanting.

 

Her kan du lese mer om Trapperingens satsing på bærekraft.

Å plante trær er en del av Trapperingens satsing på bærekraft.  

Mer inspirasjon