Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på din enhet. Se vår side om personvern for mer informasjon.

Valg av vange

Ønsker du en massiv trapp - eller en som «svever» oppover rommet? Da skal du tenke over hvilken type vange du velger.

Valg av vange

Ønsker du en massiv trapp - eller en som «svever» oppover rommet? Da skal du tenke over hvilken type vange du velger.

Vangen er det bærende elementet på trappa, og den er også viktig for det designmessige uttrykket - om trappa framstår som tett og solid, eller lett og luftig. Valg av vangeløsning bør derfor tilpasses den stilen og utstrålingen man ønsker at trappa og interiøret for øvrig skal ha.

Tre hovedtyper

Det er tre hovedtyper av vange: innstemt, underliggende og vangeløs. En trapp kan også leveres med kombinasjoner av disse vangetypene.

Valg av vange har stor betydning for utseendet til trappen.

Innstemt gir et solid inntrykk

Den vanligste er innstemt, dvs. at trappetrinnene ligger mellom to vanger, som fungerer som en tydelig ramme. Man kan velge om man vil ha innstemt på begge sider, eller bare på den ene siden, og med f. eks underliggende vange på den andre siden.


n

Vangeløs - trappa svever

I motsatt ende av skalaen, har vi de vangeløse trappene, eller rettere sagt - trapper uten synlig vange. Visuelt ser det ut som om en vangeløs trapp henger i løse lufta, så designmessig gir dette et svært lett og luftig inntrykk. De som velger vangeløse trapper, velger også gjerne åpen trapp og rekkverk i glass for å understreke den lette stilen ytterligere.

Vangeløse trapper gir et lett og elegant uttrykk- her som åpen trapp med eiketrinn og rekkverk i glass.

Underliggende - med trinnene oppå

Mellomløsningen er underliggende vange. Trinnene ligger da oppå vangene. En slik trapp kalles gjerne oppsalet, og denne vangetypen har blitt mer populær de siste årene.

Midtstilt - kun en vange

En trapp har som regel to vanger, men en variant av underliggende vange, er trapp med midtstilt vange, dvs. at kun er én vange som bærer trappa. Som de vangeløse trappene gir også trapp med midtstilt vange et lett og elegant design.

Trappemodell Tuva som rett, åpen trapp.

For mer informasjon om trappevalg, kontakt en av våre fabrikker, eller besøk et av våre mange trappestudioer.

Mer inspirasjon