Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på din enhet. Se vår side om personvern for mer informasjon.

Drømmetrappen i drømmehuset

I Strandheimvegen i Molde bor familien Nilsen med Mina, Marc og deres tre døtre. I løpet av ni måneder forvandlet de en gammel tomannsbolig til en topp moderne enebolig.

Det har vært et produktivt år for Marc André Steiner Nilsen og Mina Bolsønes Nilsen. Huset de tok over i juli i fjor er ikke til å kjenne igjen. Uendelig mange arbeidstimer og mye kreativ tenkning er lagt ned fram til de flyttet inn i begynnelsen av mars i år - noen uker før den yngste datteren meldte sin ankomst.

Fra 1950-talls til 2020-talls

Huset til Mina og Marc var et klassisk 50-tallshus, et såkalt Bjordalshus, som det er flere av i Molde. I nabolaget har det vært mange hus i samme stil.

– Vi ville ha huset litt annerledes, og gi det et mer moderne preg, forteller Marc.

Han er bygningsingeniør, og driver sitt eget firma. Han begynte for seg selv da ferdighusleverandøren han jobbet hos tidligere, la ned kontoret i Molde. Med slik kompetanse har det vært mulig med mye egeninnsats, og i tillegg til innleide snekkere har det også vært mye hjelp fra venner og kjente.

Ny romløsning

Marc og Mina har endret på det meste i huset. Blant annet har huset fått ny romløsning, og trappa er flyttet slik at den har fått en mer sentral plass i boligen.

– Da vi kjøpte huset var det en horisontaldelt tomannsbolig, og trappa var plassert i yttergangen, et stykke unna oppholdsrommene. Nå er trappa midt i huset, vegg i vegg med stua, og med denne plasseringen er det lett å høre barna om de f. eks leker i loftsstua. Det er mye mer praktisk for oss, mener Mina.

Inspirasjon på Instagram

Når et helt hus skal renoveres er det mange valg som skal tas. Mina forteller at hun har hentet mye inspirasjon både på finn.no og i sosiale medier. Der var også der hun fant inspirasjon til trappa.

– Jeg hadde sett en trapp på Instagram som jeg likte godt. Marc tegnet en variant av denne, og så sendte vi forespørsel til blant annet Trapperingen. De forsto med en gang hva vi ønsket oss, og da valgte vi å kjøpe trapp fra de.

Trapp i samme farge som gulvet

Trappa er en 90-graders repostrapp med tette trinn i hvitbeiset eik.

– Underveis sendte vi Trapperingen en prøve på gulvet, for å få trappa så lik gulvet som mulig. Ettersom gulvet er i helstav og trappa er trestav, er uttrykket litt forskjellig, men fargemessig er det så likt som det kan bli, mener Marc.

Mange ønsker å investere i trappa som et varig møbel, og her har vi et godt eksempel på hvor viktig trappa er for en bolig. Vi i Trapperingen liker oppdrag som dette, og er glade for at vi fikk være med å realisere Mina og Marcs visjon.

Lurer du på hva en trapp koster? Prøv vår prisindikator eller ta kontakt med en av våre fabrikker. Eller kanskje du heller vil besøke et av våre mange trappestudio rundt omkring i landet?

Mer inspirasjon