Interiørtrenden: maksimalisme

Siw_June_boligstylist_interioertrender_trapperingen_rustikk.jpg
Det interiør- og motebevisste publikummet på interiørmessa Maison-objet i Paris i januar fikk se det samme: trenden framover er overdådighet med mønster, farger, varme metaller og naturmaterialer.

Siw June Røsberg Tangen er medeier i butikken Interiørdesign Molde Farvehandel i Molde - en butikk med røtter tilbake til 1974. Ved siden av å tilby møbler, gardiner og interiørartikler til hjemmet, er boligstyling også en viktig tjeneste for bedriften.

Internasjonal messe

I slutten av januar var Røsberg Tangen og kollegaen Stine Solli Kaasen på Maison-objet i Paris. Dette er en messe som arrangeres to ganger i året i den franske hovedstaden og internasjonale motehovedstaden. I år hadde messa trukket til seg 85.825 unike besøkende, og ca. halvparten var internasjonale gjester fra 139 land. Det trendinteresserte publikummet kunne fråtse i utstillinger med nær 2.900 merkevarer!
gyldent_afrikainspirert_trapperingen_interioertrender.jpg

Gyldne metaller, overdådighet, maksimalisme, fjær og afrikainspirert. Det er noen av stikkordene fra interiørmessen i Paris i januar 2017.

Inspirasjon

Det var første gangen de to butikkinnehaverne var på Maison-objet, og de kom tilbake fulle av inntrykk.
- Når vi er på messe ønsker vi å se ting vi ikke har sett før, og det fikk vi virkelig her. Her var det ikke bare lyseblått og hvit eik, som vi ser mye på messer i Norge. Vi fikk mye inspirasjon, og vi gleder oss til å formidle trendene videre til våre kunder, sier boligstylist Røsberg Tangen.
Siw_June_boligstylist_interioertrender_trapperingen_collage.jpg

Siw June Røsberg Tangen i standen til Missoni Home under Maison-objet i Paris i januar. - Trenden med gyldne metaller fortsetter, sier boligstylisten under en himmel av kobberlamper

Mindre typisk skandinavisk

I mange år har norske hjem vært dominert av stramme linjer, hvitt og beige. De siste årene har det skjedd en endring der det hvite har fått selskap av mer farge. I fjor pekte IFIs interiørpanel på fire scenarier for året vi er inne i: sofistikert eleganse, gladhipster, bohemglam og metrourban. Rustikke materialer har også beveget seg inn i trappemarkedet - Trapperingen kom med egen rustikk overflatebehandling i fjor. Dette er en utvikling som fortsetter framover, skal vi tro stemningen på messa i Paris. 
IMG_7505_Karoline_crop.jpg

I fjor kom Trapperingen med trappemodellen Fennikel med en helt ny, rustikk «look»: trappetrinn i helstav eik med sprekker, kvist og «feil. Trinnene er sparklet med sort fugemasse, pusset og overflatebehandlet for å gi et mer naturlig utseende. Det rustikke er en trend som får enda bedre fotfeste i år.

Maksimalisme

- Skandinavisk design har hatt solid fotfeste i mange år. Nå utfordres denne stilen. Det blir mer organiske og myke former, og kraftigere fargebruk. Det brente, varme og gyldne er skikkelig «hot». Det samme er klare, skarpe farger, sier Røsberg Tangen som understreker at det er mye som er «lov». 

- Det er umulig å oppsummere interiørtrenden for 2017 med ett ord, men det nærmeste er kanskje overdådighet. Framover blir det mye brent og afrikainspirert, og alt er «mye» i forhold til slik det har vært en del år. Minimalisme er det lite av.
side2_stort_ny.jpg

Trappemodellen Risør er en klassisk modell  med mange detaljer, og dette interiøret har mange elementer som stemmer med årets trender, som gyldne metaller og naturlig eik. Her er Risør vist som 90° svingtrapp med buet svingstykke. Trappen starter med et buet klosstrinn. Ekstra profillist på vegg. Trinn, stusstrinn og håndløper i heltre eik. Helstav, klarlakket, vanger, stolper og spiler malt i farge NCS 0502 Y hvit.

Naturlige materialer er trendy

Røsberg Tangen sier det vil bli mer utstrakt bruk av naturlige materialer framover.
- Naturmaterialer er trendy, og nå skal det f. eks være naturlige overflater på treet. I Paris så vi mye naturlig eik. Men naturlig er mer enn rustikt tre -  vi ser et større mangfold i bruken av materialer - med både stein og andre mineraler. Og på metallfronten, er messing fortsatt et godt valg. Når det gjelder materialbruken kan det se ut som om verden er ferdig med bruk og kast. Dette gjelder også de produktene vi fører i vår butikk, så vi er glade for at det er mer trendy å kjøpe ting som varer, sier Røsberg Tangen. 

Mye mønster

Trenden med inspirasjon fra naturen, gir seg også utslag når det gjelder mønster. 
- Vi får se mye dyremønster som sebra og gepard. Det samme med palmemønster, blomster og fjær. Det skal være mye, stort og frodig, sier boligstylisten.
 • oppbevaringsloesning_under_trappa.jpg

  Trapp med oppbevaringsløsning

  Bor du på liten plass, eller har du kanskje litt mange ting å holde styr på? Oppbevaringsløsning under trappa kan være svaret.

 • trappestudio_-_stedet_for_inspirasjon.jpg

  Trappestudio - stedet for inspirasjon

  Trapperingen har tolv utstillinger rundt om i landet der man kan se ulike modeller utstilt. Man kan gå i trappene, se ulike farger og overflatebehandlinger etc.

 • Roger_Eik_beh2.jpg

  Ny fabrikk på Nordvestlandet

  Den 1. januar i år ble Eiktrapp på Mørekysten en del av Trapperingen. I løpet av året er de også på plass i ny fabrikk. Det satses!

 • Roy-Isaksen-i-Solli-liggende--002-.jpg

  Solli Trappefabrikk inn i Trapperingen

  Solli Trappefabrikk er nå blitt medlem av Trapperingen, med fabrikker rundt omkring i landet. Med Solli på laget har Trapperingen fått enda bedre dekning i Nord-Norge.

 • ny_trapp_paa_fem_timer.jpg

  Ny trapp på fem timer

  Det stod mellom å kjøpe en ny trapp eller å pusse opp den gamle. Valget falt på ny, og i løpet av fem timer var jobben gjort. Null pussing, kvistlakk, grunning og maling - og et mer slitesterkt og moderne møbel!

 • Fennikel_sammensatt.jpg

  Trappemodellen Fennikel - på mange måter

  Se hvordan materialvalg og variasjoner av vange og tett/åpen trapp endrer en trappemodell.

 • hvit_sort_roed_trapp.jpg

  Se opp for fargene!

  Ingenting galt med eik og furu, men det skjer noe spennende når man går løs med fargekartet!